Jos olet lähdössä ulkomaanmatkalle ja tarvitset paikan päällä autoa, kannattaa auto vuokrata jo kotona netin kautta. Tämä tekee vuokraamisesta stressitöntä ja on todennäköisempää, että kaikki sujuu ongelmitta.

Autovuokraamon ja vuokra-auton valitseminen

Auton vuokraaminen netin kautta auttaa vähentämään vuokraamiseen liittyvää stressiä, etenkin, jos aloitat erilaisten vuokra-autojen ja autovuokraamoiden vertailun jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Autovuokraamoiden vertailu kannattaa, voidaksesi karsia ainakin kaikista heikoimmat asiakasarvioinnit saaneet vuokraamot pois. Esimerkiksi Trustpilot auttaa sinua tässä tehtävässä. Osa autovuokraamoista on saanut Trustpilotissa huolestuttavan huonoja asiakasarviointeja ja tällaisten vuokraamoiden kohdalla saattaakin olla parasta kiertää vuokraamon palvelut kaukaa.

Kun olet valinnut sinulle sopivimman autovuokraamon, on aika valita käyttötarkoituksiisi ja budjettiisi sopivin auto. Jos olet liikkeellä yksin tai kaksin, voi pieni ja luotettava, mutta edullinen auto, olla sopivin valinta. Näin rahaa säästyy lomalla muuhunkin. Jos taas mukana on suurempi joukko, vaikkapa ystäväporukka tai perhe, kannattaa varmistaa, että valitussa autossa kaikki mahtuvat istumaan mukavasti ja että esimerkiksi lasten mahdolliset turvaistuimet mahtuvat autoon asianmukaisesti. Vuokratessasi auton ajoissa, pääset valitsemaan parhaat vaihtoehdot päältä.

Tiesithän, että osa autovuokraamoista tarjoaa myös sellaisia kulkuneuvoja, joiden rattiin ei ihan joka poika pääsekään. Esimerkiksi Ferrarin vuokraaminen voi olla autoharrastajalle yksi loman ehdottomista kohokohdista, tosin tällaisen kohokohdan järjestäminen vaatii myös melkoisen budjetin, sillä Ferrarin rattiin ei pääse ihan edullisesti.

Netissä erilaisten autovaihtoehtojen vertailu on helppoa. Jo muutamalla klikkauksella selvität erilaisten automallien tärkeimmät ominaisuudet ja voit miettiä, mikä malleista sopisi parhaiten omiin käyttötarkoituksiisi.

Mahdolliset kielivaikeudet ja muut ongelmat on helpointa selvittää jo Suomessa

Etukäteen kannattaa selvittää auton vuokraamiseen liittyvät ehdot. Esimerkiksi kuljettajan ikään saattaa liittyä tiettyjä rajoituksia. Varmista, että täytät nämä vaatimukset. Erityisesti vieraassa ajokulttuurissa liikenteeseen liittyy myös vaaroja ja etukäteen onkin hyvä varmistaa, että autosta löytyy tarvitsemasi turvavälineet ja että hallitset valitsemasi auton käytön.

Osa suomalaisista asiakkaista on valittanut, että tietyissä autovuokraamoissa ei maailmalla voi olla varma, että palvelua on saatavilla englanniksi. Esimerkiksi Trustpilotin arvioinneissa tämä on selkeä ongelma. Pahimmassa tapauksessa saatatkin olla tilanteessa, jossa sinulla on vaikeuksia vuokra-autoosi liittyen, mutta sinulla ei ole autovuokraamon työntekijöiden kanssa yhteistä kieltä, jolla ratkoa näitä ongelmia. Suomessa käyttäessäsi autovuokraamon palveluita netissä, pärjäät yleensä englannin, tai jopa suomen kielellä. Ja jos et pärjää, on sinulla aikaa selvitellä asioita. Sen sijaan, jos ongelmia ilmaantuu matkakohteessa, on loman alku heti pilalla.

Noutopaikan valinta

Netissä pystyt myös pohtimaan, mikä tarjolla olevista auton noutopaikoista olisi sinulle näppärin vaihtoehto. Usein lentokentältä noutaminen on näppärintä, mutta ehkä et tarvitse autoa heti lomasi alussa, jolloin auton noutaminen läheltä hotellia voi olla helpointa. Matkasuunnitelmien hahmottelu jo koti-Suomessa auttaa tekemään lomasta mahdollisimman onnistuneen.