Parhaan autovuokraamon ja vuokra-auton valinta saattaa tuottaa jonkin verran päänvaivaa. Artikkeleidemme nikseillä olet kuitenkin askeleen lähempänä onnistunutta autovuokrausta.

Tsekkaa mitä muilla autovuokraamon asiakkailla on siitä sanottavana

Hyvän autovuokraamon valitseminen on tärkeää. Muutoin voit olla tilanteessa, jossa lomasta menee suuri osa hukkaan yrittäessäsi selvitellä matkaan tulleita mutkia vuokraamon kanssa itsellesi täysin vieraalla kielellä. Eräs tapa selvittää, kuinka autovuokraamo hommansa hoitaa on lukea sen asiakkaiden arviointeja vuokraamon toiminnasta ja palveluista. Näin saat tietää, kuinka auton vuokraaminen kyseisestä paikasta on sujunut.

Trustpilot on eräs suosittu asiakasarviointeja tarjoava sivusto, josta löytyy myös autovuokraamoja koskevia sivustoja. Esimerkiksi Avis Car Rental on saanut Trustpilotissa hälyttävän huonot arvioinnit asiakkailtaan. Arviointeja on tällä hetkellä kaikkiaan 681 kappaletta ja yrityksen yleisarvosana on huono eli 1 tähti 5 tähdestä. 86% arvioijista on antanut Avis Car Rental -palvelulle arvosanan huono, 4% välttävä, 2% keskitasoinen, 2% hyvä ja 6% erinomainen. Arvostelut painottuvat siis arvosanaan huono ja mainitseepa eräskin arvioija, että Avis Car Rental on huonoin hänen koskaan kohtaamansa yritys. Jos huonoja arviointeja on kerääntynyt vuokraamolle paljon, kannattaa tällaisen vuokraamon kanssa asioidessa olla erittäin tarkkana tai jättää kokemus kokonaan väliin ja valita jokin toinen, paremmin arvioitu, vuokraamo.

Mitä kannattaa ottaa huomioon vuokra-autoa valittaessa?

Vuokra-autoa valittaessa moni suosii edullisia perusautoja, mikä onkin hyvä valinta, jos liikutaan pienellä porukalla ja ajetaan lähinnä kaupunkiolosuhteissa, mutta jos reitti kulkee maastossa tai jos mukana on vaikkapa perhe tai ystäväporukka, nousevat auton vaatimukset. Auto tulee siis aina valita sen käyttötarkoituksen ja mukana olevan porukan perusteella. Joissakin tapauksissa suurikokoinen maasturi on paras valinta, kun taas toisissa riittää ihan tavallinen perusauto.

Jos matkalla mukana on turvaistuimia tai -kaukaloita käyttäviä lapsia, tulee etukäteen varmistaa turvalaitteiden mahtuminen auton takapenkille. Yleensäkin tulee etukäteen varmistaa, että vuokraamosta saa myös turvalaitteita. Ellei saa, on mukaan otettava omat turvalaitteet, jotka onneksi monet lentoyhtiöt kuljettavat koneessa ilman lisämaksua. Varmista myös, että auton tavaratilaan mahtuu kaikki mitä sinne tuleekin mahtua. Jos mukana on vaikkapa lastenvaunut tai -rattaat, on hyvä varmistaa etukäteen, että ne sopivat auton tavaratilaan vaivatta.

Varmista myös etukäteen, että valitsemassasi vuokra-autossa on ilmastointi ja että se toimii. Muutoin autossa voi pian tulla tukalat oltavat. Varmista myös, että auton vaihteisto on sellainen, johon olet tottunut. Eräs poikkeus tähän sääntöön on kuitenkin olemassa. Jos nimittäin matkustat maahan, jossa on vasemmanpuoleinen liikenne, johon et ole tottunut, saattaa ajamista helpottaa automaattivaihteisen vuokra-auton valitseminen, sillä automaattivaihteistolla et joudu keskittymään vaihteiden vaihtamiseen, vaan saat keskittää koko huomiosi “väärinpäin” toimivan liikenteen seuraamiseen ja pähkäilyyn. Automaattivaihteiston hallinnan oppii nimittäin yleensä nopeammin kuin sopeutuu täysin väärinpäin toimivaan liikenteeseen.